Transparante, akoestische gordijnstoffen 

28 januari 2013

Geluidsabsorptie  
alphaw 0.5 – 0.6  

Vescom introduceert drie transparante, akoestische gordijnstoffen die vijf keer meer geluid absorberen dan de gebruikelijke transparante gordijnstoffen. De stoffen verbeteren de akoestiek in een ruimte, zijn licht doorlatend, brandveilig (Trevira CS), duurzaam, licht in gewicht en oersterk. Een combinatie die tot dusver in de moderne architectuur ontbrak.

een doorbraak in akoestische gordijnstoffen

Dunne, transparante gordijnstoffen worden veelvuldig toegepast in moderne projectinterieurs. Ze hebben echter minimale geluidsabsorberende eigenschappen. Voor ruimtes waar licht gewenst is en een verbetering van de akoestiek noodzakelijk, was tot op heden geen oplossing. Daarom introduceert Vescom nu ook transparante, geluidsabsorberende gordijnstoffen: Carmen, Marmara en Formoza. Een innovatie!

transparant, brandwerend en akoestisch

Carmen, Marmara en Formoza hebben, ondanks hun transparantie en minimale gewicht, een geluidsabsorptie van alphaw 0.5 en 0.6. Toepassing van deze gordijnstoffen verkort de nagalm, dempt geluid en verbetert de verstaanbaarheid in projectomgevingen zoals kantoorruimtes, vergaderzalen, restaurants, hotellobby’s of multifunctionele zalen. De stoffen zijn gemaakt van Trevira CS garens, daardoor brandwerend, en voldoen aan de strengste Europese norm voor openbare gebouwen (B1 volgens DIN 4102). De stoffen zijn ontwikkeld en ontworpen door Annette Douglas en worden geproduceerd door Vescom.

breed programma

De dessins worden toegevoegd aan binder curtain 01. De collectie gordijnstoffen bestaat uit uni's, dessins, dim-outs en transparanten. Het actuele programma van Vescom bestaat uit wandbekleding, meubelbekleding en gordijnstoffen.