Vescom Groep neemt activiteiten weverij Weisbrod-Zürrer over 

21 oktober 2011

Onlangs heeft Vescom Groep B.V. (middels dochter-onderneming Müller Zell) de weef- en finish activiteiten van Weisbrod-Zürrer AG, gevestigd te Zwitserland, overgenomen.

Weisbrod, opgericht in 1825, is een weverij van brede (min. 3 meter) gordijnstoffen, waaronder ook Trevira CS kwaliteiten. Het bedrijf ontwikkelt en weeft deze stoffen voor de internationale project- en residentiële markten.

De toevoeging van de Weisbrod activiteiten biedt onze groep, via dochteronderneming Müller Zell de mogelijkheid om haar goede positie bij bestaande klanten verder uit te bouwen met extra brede gordijnstoffen.

 

Met de overname kan Vescom zelf ontwikkelen in brede gordijnstoffen voor haar collectie. Tevens kan Vescom, door binnen de groep zelf te produceren, beter inspelen op de grote vraag in de projectmarkt.

 

Voorlopig blijft de productie doorgang vinden in Zwitserland. In de loop van 2012 verhuist de weverij naar Müller Zell in Weissdorf, Duitsland.

 

De overname sluit volledig aan bij de strategie van Vescom Groep om wereldwijd te groeien als ontwikkelaar, producent en leverancier van hoogwaardige interieur-producten.