transparante akoestische gordijnstoffen 

geluidsabsorberend, transparant en brandwerend 

De akoestiek en verstaanbaarheid in een ruimte verbeteren, een open ruimte verdelen, een flexibele werkplek creëren of meer privacy? De nieuwe kleuren transparante akoestische gordijnstoffen, Carmen, Marmara en Formoza, bieden de oplossing. Ondanks hun transparantie en minimale gewicht, hebben de stoffen een geluidsabsorptie van alphaw 0.5 en 0.8. Formoza en Marmara zijn kamerhoog.

Lawaai is storend. Het verstoort de communicatie, vermindert de werkprestaties en vermoeit. Om geluidsoverlast te reduceren kunnen geluidsabsorberende materialen worden toegepast. Deze verkorten de nagalmtijd, dempen geluid en verbeteren de verstaanbaarheid.

 

Carmen, Marmara en Formoza absorberen tot vijf keer meer geluid dan de gebruikelijke transparante gordijnstoffen. De uitstraling van de drie dessins is licht, transparant, fris en helder.

 

De transparante, beschaafd glanzende stoffen zijn van een hoge kwaliteit. Ze hebben ondanks hun minimale gewicht een geluidsabsorptieniveau tussen alphaw 0.5 en 0.8. Een licht, transparant gordijn heeft een standaard alphaw van 0.15.

De stoffen bewijzen vooral hun meerwaarde in ruimtes waar geluidsreflecterende oppervlakken zoals beton, glas en marmer, in een nagalm resulteren. Ze laten licht door en zijn geschikt voor vele toepassingen en zijn uitermate geschikt ter verbetering van akoestische eigenschappen van ruimtes. Of het nu gaat om een seminar- of vergaderruimte, een hotellobby of een kantoor. Overal waar akoestisch effectieve en licht doorlatende stoffen gewenst zijn, biedt Vescom een oplossing.

 

Carmen, Marmara en Formoza zijn vlam vertragend en voldoen aan de strengste Europese norm voor openbare gebouwen.

 

Download testrapporten Carmen >

Download testrapporten Marmara >

Download testrapporten Formoza >

download acoustics brochure

7 voordelen 

akoestisch: alphaw 0.5-0.8

De akoestische gordijnstoffen van Vescom absorberen, dankzij de poreusheid en de bijzondere weeftechniek, vijf keer zo veel geluid als andere transparante gordijnstoffen. Carmen αw 0.5, Marmara αw 0.5, Formoza αw 0.8. De stoffen verkorten de nagalmtijd, dempen geluid en verbeteren de verstaanbaarheid. Bekijk hier alle testrapporten.

 

licht doorlatend

Architecten, ontwerpers en projectinrichters kunnen in hun ontwerp nu met gordijnstoffen een visuele, licht doorlatende scheiding creëren, zonder daarbij de omstandigheden ingrijpend te verstoren.

 

brandveilig

Door het gebruik van 100% brandvertragende garens zijn de stoffen brandveilig en projectgeschikt. De stoffen voldoen aan de strengste Europese norm voor openbare gebouwen.

functioneel en probleemoplossend

Drie functies in één gordijnstof. Lichtdoorlatend, maximale geluidsabsorptie en brandwerend. Formoza is extra breed. Marmara is extra breed en tweezijdig te gebruiken.

 

lichtgewicht en oersterk

De gordijnstoffen zijn ultradun en licht van gewicht, maar ook oersterk.

 

lichtecht

De stoffen zijn goed bestand tegen de invloed van daglicht en voldoen aan de hiervoor gestelde eisen van de projectmarkt.

 

naadloos te confectioneren

Marmara en Formoza zijn extra breed (± 3 mtr.) en daardoor naadloos te confectioneren.

vraag nu gratis stalen aan

gerelateerde projecten