Vescom verbindt functionaliteit en uitstraling 

De voordelen van vinyl wandbekleding 

Vescom ontwikkelt, produceert en distribueert kwalitatief hoogwaardige interieurproducten voor de internationale projectmarkt: wandbekleding, meubelbekleding en gordijnstoffen. Onze missie daarbij is helder: oplossingen aanbieden voor opdrachtgevers die sfeer even belangrijk vinden als functionaliteit. Vescom staat voor kwaliteit. In techniek, vormgeving en service. Onderscheidende ontwerpen en duurzame materialen vormen de basis van onze collecties.

We zijn marktleider op het gebied van ontwikkeling, productie en distributie van kwalitatief hoogwaardige wandbekleding. De uitgebreide collectie vinyl en textiel wandbekleding behoort dan ook tot de beste van de branche.

 

Vinyl is een materiaal met een scala aan functionele eigenschappen. In combinatie met een drager van katoen is het buitengewoon sterk, duurzaam, licht- en kleurecht en bestand tegen krassen en stoten. Het is optisch naadloos aan te brengen en eenvoudig te onderhouden. Vescoms vinyl wandbekleding gaat gemakkelijk tien tot vijftien jaar mee.

 

De voordelen op een rijtje:

 

verkrijgbaar in ruim 50 dessins en een scala aan kleuren

Vescom wandbekleding is verkrijgbaar in zeer veel dessins in een ongekende hoeveelheid kleuren en structuren.

 

leverbaar met print op maat

Onze vinyl wandbekleding is leverbaar met print op maat. Of het nu gaat om branding, het toepassen van grafische dessins of fotografisch beeld op wandbekleding. Met >digitaal geprinte wandbekleding is alles mogelijk! Met de bekende kwaliteit en duurzaamheid van Vescom.

 

lange levensduur

Vescom vinyl wandbekleding is opvallend sterk en duurzaam en gaat gemakkelijk tien tot vijftien jaar mee. Korte termijn vervanging wordt zo vermeden. En daarmee is er gedurende dezelfde periode geen afval van de wandafwerking die vervangen wordt. Deze lange levenscyclus bereiken we onder meer door de toepassing van een katoenen rug waarop we een vinyl deklaag aanbrengen.

 

brandwerend en veilig

Vescom beschikt over het CE label voor vinyl wandbekleding. De wandbekleding voldoet aan de strengste internationale eisen op het gebied van brandveiligheid.

 

kras- en stootvast

Vinyl wandbekleding is kras- en stootvast. Een belangrijk voordeel bij toepassing in ruimten met veel activiteit. Evenals het feit dat vinyl wandbekleding krimp- en haarscheuren in de wand overbrugt. Onze producten zijn ook goed bestand tegen verschillende invloeden zoals koude, hitte en chemicaliën. Mocht de wandbekleding beschadigingen oplopen, dan zijn deze eenvoudig en nagenoeg onzichtbaar te repareren.

 

heavy duty

Voor ruimtes die intensief gebruikt worden, hebben we vinyl wandbekleding ‘voor zwaar gebruik’ in ons programma. Deze heavy duty uitvoeringen, zoals Hauki en Palena, zijn ongeveer anderhalf tot twee keer zo zwaar als onze standaard vinyl uitvoeringen en daardoor extra bestendig.

 

snel en eenvoudig aan te brengen

Vescom vinyl wandbekleding is snel aan te brengen en heeft geen droogtijd. Het product is reukloos. Na verwerking kunnen ruimten dus onmiddellijk in gebruik worden genomen.

naadloze verwerking

Het materiaal kan optisch naadloos worden verwerkt. Duidelijke verwerkingsvoorschriften zijn beschikbaar.

 

minimaal onderhoud

Vescom vinyl wandbekleding is eenvoudig schoon te maken met gewone huishoudelijke reinigingsmiddelen. Daarnaast is er ook een speciaal reinigingsproduct beschikbaar, waarmee vrijwel alle soorten vlekken eenvoudig verwijderd kunnen worden. Vescom Cleaner is een milde, universele reinigingsoplossing, waarmee onze wandbekleding er als nieuw uit blijft zien.

Vanaf het moment dat Vescom vinyl wandbekleding wordt aangebracht tot aan het moment van vervanging, komt er geen structureel onderhoud aan te pas. Het enige wat nodig kan zijn betreft de reparatie van eventuele beschadigingen.

 

Vescom Protect

Vescom Protect brengt hygiëne zelfs op een hoger niveau. Vescom Protect is wandbekleding die bestand is tegen intensieve reiniging en desinfectie, zonder haar schoonheid te verliezen. De extreem slijtvaste aard van Vescom Protect maakt het de juiste keuze voor omgevingen die met grote regelmaat intensief moeten worden gereinigd en gedesinfecteerd.

 

desinfecteerbaar

Onze vinyl wandbekleding is eenvoudig te reinigen en desinfecteren. Reinigen kan met standaard huishoudelijke schoonmaakmiddelen en Vescom Cleaner.

 

Daarnaast zorgt vinyl wandbekleding met een Vescom Protect finish ervoor dat deze kan worden gereinigd met desinfecterende middelen op basis van onder andere alcohol en actief chloor. Deze desinfectiemiddelen vernietigen bacteriën, schimmels en virussen. Volg ons reinigingsadvies om er zeker van te zijn dat de wandbekleding er zo goed als nieuw uit blijft zien.

 

het alternatief voor glasweefsel en verf

Door de lange levensduur, hygiëne en de volledige reinigbaarheid is vinyl wandbekleding het alternatief voor verf en glasweefsel.

 

geschikt voor scheidings- of systeemwanden

De wandbekleding van Vescom is scheuroverbruggend en kan worden toegepast op bouwkundige wanden, maar ook op scheidings- of systeemwanden.

 

verantwoorde investering

De toepassing van Vescom vinyl wandbekleding levert flinke besparingen op. Er zijn geen bijkomende kosten te verwachten binnen de gebruikelijke levensduur van tien tot vijftien jaar van het product. Hierdoor zijn onze producten over de gehele looptijd goedkoper dan alternatieven als geschilderd glasweefsel of verf.

 

geen verlies van tijd en geld

Wanneer een opdrachtgever eenmaal een keuze heeft gemaakt voor Vescom, wil men de wandbekleding natuurlijk zo snel mogelijk toepassen. En dat kan. Onze wandbekleding wordt in onze eigen fabriek geproduceerd en is direct uit voorraad leverbaar, in de gewenste lengtes. Zo besparen onze klanten veel tijd - en vaak ook geld.

 

milieuverantwoord

Vescom wandbekleding komt tot stand in een milieuvriendelijk fabricageproces. Vescom werkt volgens een gecontroleerd en gecertificeerd ISO 14001 milieumanagementsysteem.

 

VinylPlus

Vescom is lid van ‘VinylPlus’. Dit initiatief, gestart door de internationale vinyl verwerkende industrie, heeft als doel het verbeteren van de duurzame productie en het duurzaam gebruik van PVC.

 

uitstekende service en after sales

De service en after sales van Vescom zijn zoals u dat van een producent van topkwaliteit wandbekleding verwacht.

bekijk de collectie vinyl wandbekleding